MAATREGELEN CORONAVIRUS

Laatste update: vrijdag 16 oktober 2020, n.a.v. de persconferentie op dinsdag 13 oktober 2020

Hallo kerk,

We zijn dankbaar dat we samen kunnen komen, ook al gaat dat anders dan voorheen. Hoe dat er nu uitziet, vertellen we je graag hieronder. Ook geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Deze informatie werken we regelmatig bij.

HOE WE KERK ZIJN IN DEZE TIJD

Zondagdiensten

Elke zondag hebben we 3 diensten:

  • 09.30, 11.00 en 12.30 uur

Beiden diensten streamen we via: Facebook en ons YouTube kanaal (ook met Engelse vertaling).

  • Deze diensten duren ongeveer een uur, zodat we tussentijds voldoende tijd en ruimte hebben voor schoonmaken, luchten, nog meer schoonmaak, etc.

Lees het gebruiksplan voor ons kerkgebouw (pdf)

Tickets
Als bezoeker heb je voor iedere dienst een ticket nodig. De tickets zijn steeds 1 week van te voren beschikbaar. Help je mee in een team? Dan heb je voor die zondag géén ticket nodig.

Reserveer je stoel | Reserve your seating

WAAR WE REKENING MEE HOUDEN

In het maken van onze plannen en protocollen houden we rekening met/kijken we naar:

  • RIVM-richtlijnen
  • RIVM-onderzoeken die lopen, zoals: effecten onder kinderen | zingen in de kerk
  • Protocollen van andere kerkgenootschappen (o.a. PKN, VPE)
  • Protocollen van theaters en bioscopen
  • Evaluaties van de overheid
  • Een groep mensen die input geeft vanuit hun eigen professie/werk

Over verdere ontwikkelingen en eventuele updates houden we je uiteraard op de hoogte.

“For God has not given us a spirit of fear, but of power and of love and of a sound mind.” – 2 Tim. 1:7 NKJV

God heeft ons geen geest van angst gegeven, maar van kracht, liefde en een gezond verstand. Het is die combinatie waarin wij Gods wil willen zoeken in deze omstandigheden.

VEELGESTELDE VRAGEN

Kunnen onze kerkdiensten nog doorgaan?
Jazeker. Er geldt een uitzondering voor religieuze bijeenkomsten. De rijksoverheid meldt:
Er geldt een uitzondering op het maximale aantal van 30 voor belijden van een godsdienst of levensovertuiging. (Bron: Rijksoverheid.nl)

Voor de teamleden en kinderen geldt er geen maximum aantal personen. Uiteraard houden we ons ook aan de overige regels zoals de 1,5 meter afstand en het werken met tickets, etc. We blijven onze diensten dus organiseren op de manier zoals we dat de afgelopen tijd gedaan hebben.

Hoe zit het met de mondkapjes?
In navolging op de adviezen van de overheid adviseren we je (vanaf 13 jaar) een mondkapje te dragen wanneer je je verplaatst. Als je bij je stoel bent, kun je je mondkapje afzetten.

Kunnen we nog zingen in de kerk?

Er wordt op dit moment geadviseerd niet te zingen in de kerk (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/10/05/behoedzaam-vieren-van-geloof.) Wel zal er door het worshipteam gezongen worden om een atmosfeer te creëren, zodat wij God op andere manieren kunnen aanbidden.

We nemen extra voorzorgsmaatregelen: er is extra ruimte gecreëerd tussen het podium (zangers) en de rijen (4 meter). Op de eerste rij zitten mensen met een mondkapje om extra ruimte te creeën. De ruimte tussen de rijen is méér dan 1,5 meter. De duur van de worship is korter dan voorheen en de momenten worden meer gespreid over de dienst.

Waarom moet ik nu ook mijn telefoonnummer invullen als ik een ticket bestel?
De overheid verplicht ons om alle bezoekers te vragen hun naam, e-mailadres en telefoonnummer in te vullen. Ga hier serieus mee om en vul je echte gegevens in. Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens, zoals beschreven in ons privacybeleid.

Zijn de toiletten open tijdens de diensten?
Gebruikt de toiletten in de kerk zo min mogelijk en ga voordat je van huis vertrekt thuis naar het toilet. Maar natuurlijk geldt: als je moet, dan moet je… Dan mag je het toilet gebruiken.

Wat doen we nu met onze connectgroepen?
Connectgroepen zijn onderdeel van onze geloofsbeleving, gebaseerd op Handelingen 2:46. Een connectgroepmeeting wordt beschouwd als religieuze bijeenkomst. Ook daarvoor geldt dus een uitzondering, dit hebben we expliciet nagevraagd via de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Dit betekent dat er bij een connectgroepmeeting wel meer dan 4 mensen bij elkaar kunnen komen, thuis of in de kerk. In alle omstandigheden moeten degenen die je ontvangt 1,5 meter afstand kunnen houden.

We vragen al onze connectleiders om naast het handhaven van 1,5 meter ook grotere connectgroepen tijdelijk op te splitsen in kleinere groepen. Zo kunnen we toch samenkomen, op een veilige manier.

Gaan de cursussen door?
Ja, die gaan door. Een aantal cursussen is online. De cursussen die fysiek plaatsvinden, zijn in groepen die kleiner zijn dan 30 personen en vinden plaats in de kerk binnen een veilige setting met 1,5 meter afstand. Dit is dus passend binnen de huidige maatregelen.

Blijft de Healing Rooms open?
De Healing Rooms in City Life Church zijn open, uiteraard rekening houdend met de richtlijnen rondom het coronavirus. Ook kun je nog steeds telefonisch contact opnemen. Meer informatie vind je op de Healing Rooms website.

Gaat de Leaders Conference 2021 door?
Ja, de conferentie gaat hoe dan ook door. We komen binnenkort met een update over de vorm waarin de conferentie plaats zal vinden. Houd hiervoor de webpagina over de conferentie in de gaten.

Komt er een City Point Funweekend in 2021?
Het Funweekend kan helaas niet doorgaan, maar we dromen alvast over Funweekend 2021!

Meer belangrijke informatie

GGD Haaglanden informatie Coronavirus
GGD advies algemeen
RIVM – Corona virus